پیش‌بینی سرشاخه‌کاری ۱۰۰ هزار پیوندک گردو در همدان
باغبانی
1404/02/23 آرزو لطفی

پیش‌بینی سرشاخه‌کاری ۱۰۰ هزار پیوندک گردو در همدان

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان از پیش‌بینی سرشاخه‌کاری ۱۰۰ هزار پیوندک گردو در باغات این استان در سال‌جاری خبر داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی همدان، حجت‌الله شهبازی اظهار کرد: طرح سرشاخه‌کاری درختان گردو در استان همدان از اواخر فروردین آغاز شده و بر اساس برنامه‌ریزی، سرشاخه‌کاری ۱۰۰ هزار پیوندک روی درختان گردوی باغات استان طی امسال در این طرح هدفگذاری و پیش‌بینی شده است.

 وی ادامه داد: بخشی از این سرشاخه‌کاری با استفاده از پیوندک‌هایی که به‌صورت دولتی تأمین شده در اختیار باغداران قرار می‌گیرد و بخشی دیگر آن هم از پیوندک‌هایی که مورد نظر خود باغداران بوده از درختان باغات آنها به عنوان ژنوتیپ برتر برداشت و روی درختانی که کیفیت مناسبی ندارند سرشاخه‌کاری می‌شود.

شهبازی‌ خاطرنشان کرد: پیشگیری از سرمازدگی بهاره، ایجاد یکنواختی محصولات تولیدی، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینه تولید، افزایش درآمد باغداران، افزایش صادرات و در نهایت افزایش بهره‌وری را می‌توان از جمله دلایل مهم اجرای این طرح در سال‌های اخیر برشمرد.

وی با اشاره به سطح ۲۳ هزار و ۱۲۳ هکتاری باغات گردوی استان همدان، یادآور شد: براساس پیش‌بینی‌ها از این میزان باغات گردوی استان در صورت عدم سرمازدگی و خشکسالی، افزون‌بر ۸۰ هزار تُن محصول گردو قابل برداشت خواهد بود.

شهبازی میانگین تولید گردوی هر هکتار از باغات سطح استان همدان را ۳.۵ تُن اعلام کرد و افزود: در سال گذشته ۷۷ هزار و ۸۰۰ تُن گردو از سطح باغات استان برداشت شد.

تعداد بازدید این صفحه:54
در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید
لینک صفحه: