بنر اطلاعیه
رسانه

گالری ویدیو

آرشیو ویدیوها

گالری عکس

گزارش تصویری جدیدی جهت نمایش وجود ندارد

سوالات متداول

عبارت است از یک واحد تولیدی ترجیحا" متعلق به یک مددکار ترویجی و یا تسهیلگر روستائی و تعدادی واحد متعلق به سایر بهره برداران یک روستا که واحد متعلق به مددکار ترویجی واحد اصلی و سایر واحدها واحدهای تابعی نامیده می شوند که در آنها توصیه های فنی و یافته های تحقیقاتی در یک موضوع فنی و یا در کل فرایند تولید محصول با تجمیع منابع و امکانات قسمت های فنی کشاورزی استان ترویج، تعمیم و توسعه می یابد.

مجموعه ای از واحدهای توليدي در یکی از زمینه های مختلف بخش كشاورزي است كه یکی از آنها تحت عنوان واحد اصلی متعلق به تولیدکننده و بهره بردار نمونه است که توان و تمایل انتقال دانش و تجارب حرفه ای خود را به سایر بهره برداران دارد. سایر واحدها تحت عنوان واحدهای تابعی با فرد نمونه در تعامل و تبادل دانش و تجارب هستند و توصیه های فنی عمدتا" از فرد نمونه به سایرین انتقال می یابد

طرحی است که در آن یافته های حاصل از طرحهای تحقیقاتی پایان یافته مؤسسات یا مراکز تحقیقاتی یا دانشگاهها در یکی از زمینه های مختلف کشاورزی با مشارکت فعّال محققان، کارشناسان ترویج و کشاورزان اجرا گردیده باشد.

روز مزرعه عبارت است از برنامه ای که طی آن یک واحد بهره برداری یا منطقه کشاورزی یا عرصه منابع طبیعی موفق، میتواند پذیرای بازدید عموم از خود باشد. هدف اصلی روز مزرعه معرفی اجمالی یا عمومی نوآوری هاست.

موقعیتی است که نمود عینی یک یا چند فعالیت یا یافته نوین علمی، توسط پژوهشگر یا پژوهشگران در یک مؤسسه تحقیقاتی، مرکز تحقیقات، دانشگاه، ایستگاه پژوهشی یا واحد تولیدی در معرض دید بهره برداران، مروجان یا سایر افراد و واحدهای ذینفع قرار میگیرد و مدت آن یک روز است.

به طور کلی روش های ترویجی به سه گروه دسته بندی می شوند: الف) روشهای انفرادی ب) روشهای گروهی (کلاس، کارگاه، بازدید، سایت های الگویی، کانون های یادگیری، برنامه های روز مزرعه و روز انتقال یافته های تحقیقاتی و...). ج) روشهای انبوهی (تلویزیون، رادیو، فیلم، نشریات، نمایشگاه و..).

اگر تولید کننده در یک دوره حائض رتبه اول ملی شده باشد تا 3 دوره بعدی امکان ورود به رقابت را نخواهد داشت.

در همه روستاهایی که بیش از 50 خانوار ساکن دارند و زنان فعال و علاقمند به ایجاد اشتغال میتوانند با هم ایجاد گروه کنند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و کارشناس آموزش زنان روستایی شهرستان صندوق خرد ایجاد می شود.

بسته به اعلام نیاز شهرستان و وجود اعتبار در طرح های پیشنهادی زنان روستایی متقاضی همکاری در طرح ها می توانند از مزایای نهاده های کشاورزی به صورت یارانه ای برخوردار باشند.

نیازسنجی آموزشی بهره برداران با مشارکت مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستان های تابعه انجام می شود.

دوره های آموزش مهارتی بخش کشاورزی علاوه بر مدیریت هماهنگی ترویج و مدیریت های جهاد کشاورزی شهرستانها، با مشارکت شركتهاي خدمات مشاوره ای، فني و مهندسي كشاورزي، مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی، بسيج سازندگي، تعاوني هاي توليد كشاورزي ، نظام صنفي كارهاي كشاورزي و... اجرا می گردد.

علاوه بر افزایش مهارت شغلی، برای فراگیران گواهینامه آموزش مهارتی گواهینامه حضور در دوره صادر خواهد شد.

مراکز جهاد کشاورزی به عنوان ساختار سازمانی وزارت متبوع در سطح پایین تر از شهرستان، دربرگیرنده کلیه تکالیف و ماموریت های وزارت جهاد کشاورزی می باشند که با توجه به ماهیت و رویکرد وظایف مراکز از امور تصدی گری و اجرایی به امور حاکمیتی، مراکز مزبور صرفا متولی مدیریت کلیه وظایف و فعالیت های وزارت جهاد کشاورزی و نظارت بر اجرای آن توسط بخش غیر دولتی (شرکت ها، تشکل ها، تعاونی و....)در مناطق پایین تر از شهرستان میباشند.

کارشناس تخصصی مرکز جهاد کشاورزی می باشد که به عنوان مدیر پهنه عملیاتی، در جهت رفع مشکلات علمی و فنی کشاورزان، اجرای سیاست ها، برنامه های استراتژیک و راهبردی بخش کشاورزی ، مسئولیت برقراری ارتباط با همه بهره برداران و تولید کنندگان پهنه تحت پوشش و بهره برداری از شبکه دانش و اطلاعات کشاورزی را عهده دار است.

مروج مسئول پهنه نقش نظارت عملیاتی بر کلیه عملیات اجرایی و ترویجی را بر عهده دارد. راهبری و نظارت بر بخش غیر دولتی، مسئولیت برقراری ارتباط همه بهره برداران و تولید کنندگان پهنه تحت مسئولیت خود را نیز عهده دار می باشد براین اساس ایجاد ارتباط با شبکه دانش و اطلاعات کشاورزی در جهت رفع مشکلات علمی و فنی کشاورزان ضروری است.

مددکار ترویجی به کشاورز روستایی و عشایری که مورد اعتماد بهره برداران و تولید کنندگان کشاورزی و روستایی می باشد، اطلاق میشود که دارای تجربه و مهارتهای فنی در بخش کشاورزی بوده و از طریق تعامل با مروجان و کارگزاران و سایر مولدین کشاورزی (دولتی و غیر دولتی) در نشر دانش فنی مشارکت مینماید.

به ساختاری میگویند که دارای نظام حقوقی مستقل بوده و در قالب غیر دولتی با ترکیبی از دانش آموختگان کشاورزی نسبت به ارایه خدمات فنی و مشاوره ای و کمک به مهندسی نمودن فرآیند تولید در بخش کشاورزی اقدام می نماید.این شرکت ها شاکله اصلی شبکه شرکتهای فنی و مهندسی کشاورزی را تشکیل داده که به اختصار به انها شرکت گفته می شود.