به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی همدان، مسعود نوروزی اظهار کرد: از این تعداد حدود هفت طرح پرورش ماهی قزلآلا رهاسازی را انجام دادهاند و تعدادی از آنها همزمان با هفته دولت و تعدادی نیز در هفته جهاد کشاورزی به بهرهبرداری میرسد.
وی حمایت اداره برق ملایر در ایجاد این مزارع را ستودنی خواند و افزود: اگر همکاری خوب اداره برق ملایر در راهاندازی مزارع پرورش ماهی نبود، امکان فعالیت و تولید برای این ۲۰ طرح پرورش ماهی وجود نداشت.
مسوول شیلات جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: سال گذشته ظرفیت تولید ماهی در این شهرستان ۷۷۰ تُن بود که با بهرهبرداری از ۲۰ طرح پرورش ماهی سردآبی، ۳۰۰ تُن به ظرفیت تولید این شهرستان اضافه میشود.
نوروزی با اشاره به جایگاه بسیار خوب ملایر در تولید ماهی استان همدان، بیان کرد: در حال حاضر نخستین طرح پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت تولید ۲۰ تُن در سال در روستای "زیرآبیه" آماده رهاسازی و افتتاح است و به عنوان تنها طرح پرورش ماهی، موفق به اخذ تسهیلات بانکی شد.
وی نبود تسهیلات بانکی را مهمترین مشکل اجرای طرحهای پرورش ماهی عنوان کرد و یادآور شد: تمام این طرحها با سرمایه شخصی اجرا شدهاند و هیچکدام از این طرحها جز پرورش ماهی خاویاری، تسهیلات دریافت نکردهاند.
مسوول شیلات جهاد کشاورزی ملایر خاطرنشان کرد: طرح ۵۰۰ تُنی ماهیان خاویار زیر سد کلان ملایر هنوز موفق به اخذ مجوز از امور منابع آب استان همدان نشده و این طرح عظیم تولید ماهی همچنان در اجرا معطل مانده است.
نوروزی گفت: این در حالیست که طرح پرورش ماهی خاویاری نیازی به آب ندارد و آب مورد نیاز آن از آبهای خروجی زیردست سد کلان تامین و به صورت مدار بسته دوباره وارد رودخانه و سیستم میشود.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح پرورش ماهیان خاویار، ۵۰۰ تُن به ظرفیت تولید ملایر اضافه خواهد شد، ادامه داد: امسال در مجموع ۷۸۰ هزار قطعه بچه ماهی سردآبی از نوع قزلآلا در مزارع پرورش ماهی این شهرستان رهاسازی شد.
مسوول شیلات جهاد کشاورزی ملایر همچنین به افتتاح طرح پرورش آبزیان به ژئوممبران در روستای "کسب" همزمان با هفته جهاد کشاورزی برای تولید ماهی سالمون اشاره کرد و افزود: به دنبال اجرای طرح تولید ماهی تیلاپیا در گلخانه هستیم که نیازی به آب ندارد.
وی گفت: در حال حاضر ۴۴ مزرعه پرورش ماهی سردآبی و گرم آبی در این شهرستان فعال است و امسال با بهرهبرداری از طرحهای جدید، این تعداد به ۵۴ مزرعه میرسد که از این تعداد چهار مزرعه گرم آبی و ۵۰ مزرعه سردآبی است.
سالانه بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تُن انواع ماهی در ۵۲۵ مزرعه سردآبی و گرمآبی استان همدان تولید میشود که از این میزان، پنج هزار و ۳۰۰ تُن ماهی سردآبی قزلآلا در ۲۷۳ واحد و هزار و ۲۰۰ تُن ماهی گرمآبی در ۲۵۲ واحد پرورش کپور ماهیان است و زمینه اشتغال یکهزار و ۲۸۵ نفر را فراهم کرده است.