سالانه بیش از چهارهزار تن عسل در همدان تولید می‌شود
تولیدات دامی
1404/03/04 مرضیه بختیاری

سالانه بیش از چهارهزار تن عسل در همدان تولید می‌شود

معاون بهبود تولیدان دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: استان همدان با داشتن مراتع غنی و پوشش گیاهی مناسب و تولید سالانه چهار هزار و 295 تن عسل یکی از مناطق مستعد برای توسعه صنعت زنبورداری است.

میثم پور طلوعی افزود: همدان به لحاظ تنوع آب و هوایی و وجود گونه های مختلف گیاهی شهدزا، عسل تولیدی در آن از مرغوبترین و متنوع ترین و خوش طعم ترین عسلهای ایران محسوب می شود.

وی خاطرنشان کرد: استان همدان با داشتن۶۶۵ هزار هکتار مراتع غنی با پوشش گیاهی و یک هزار و ۶۰۰ نوع گونه گیاهی متنوع مکان بسیار مناسب و مستعد برای پرورش زنبور عسل است. 

معاون بهبود تولیدان دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: هم اکنون2 هزار و 310 بهره بردار بومی در حوزه پرورش و تولید زنبور عسل با بیش از469 هزار و 367 کندو فعال بوده و 2478 نفر در این حوزه شاغل هستند.

پورطلوعی ادامه داد: همدان دارای اتحادیه زنبورداران فعال بوده و این اتحادیه متشکل از هفت تعاونی زنبورداران می باشد که باهمکاری مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مسائل ومشکلات بخش زنبور داری را پیگیری و حل می کند و یک هزار و 570 نفر عضو این اتحادیه و تعاونی ها هستند.

وی با بیان اینکه میانگین تولید عسل در هر کندو 9.2 کیلوگرم است اضافه کرد: از زنبورستان های استان همدان سال گذشته 104 کیلوگرم ژل رویال، 24 هزار و 512 کیلوگرم گرده، 61 هزار و 346 کیلوگرم موم و چهار هزار و 388 کیلوگرم بره موم استحصال شده است.

معاون بهبود تولیدان دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: به منظور حمایت از زنبورداران استان در سال ۱۴۰۳ مقدار 28 تن خمیر شیرین بین یک هزار و 547 نفر از زنبورداران فعال استان به صورت یارانه ای توزیع شده است.

تعداد بازدید این صفحه:47
در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید
لینک صفحه: